Gerês Media Unit

1 / 4
All Projects

Wewood, Paços de Ferreira, 2017
co-authorship Daniel Vieira / André Cardoso

Following an invitation to collaborate in the development of 3 new wood design objects, a new media unit was selected for production. This media unit combines contrasting visual weights — a slender lower level and a thick upper one, modulated with storage. These two levels are consolidated by elegant peripheral tubular legs, carefully carved to reduce visual weight. A metal divider can be placed on the bottom shelf and freely slide across it while serving as a versatile organizational partition. The top section is slightly lowered allowing a slight groove to be seen all around. This movement ends in negative space — an exquisite storage space with a cork layer bottom.


Photography credits: Wewood